Wijnhuis Renato Keber Cormons, regio Friuli-Venezia

Wijnhuis Renato Keber Cormons, Gorizia Friuli-Venezia ligt in Noordoost-Italië aan de Sloveense grens. Het karakter van de wijnen is gebaseerd op de traditie van de voorouders. Heuvelachtig terroir wordt beschermd door de Alpen tegen de koude noordwestenwind. Bodem van mergel en zandsteen, lage opbrengst, hand geplukt, topkwaliteit, gebruik van moderne technieken met behoud van de traditie.

Renato Keber maakt zeer expressieve wijnen met het accent op secundaire en tertiaire geuren. Wijnen die voldoende vitaliteit hebben om ook op leeftijd jong te blijven. De mineralen van de Collio terroirs helpen daarbij.

De prachtige heuvels van de Zegla, dichtbij de Sloveense grens vormen het homeland van de familie sinds 1900. De ribolla druif was van oorsprong de belangrijkste druif.

De wijnen worden gedurende een jaar sur lie bewaard, waardoor er mooie rijpe geuren en smaken ontstaan.

Zegla staat bekend om zijn Tocai vriendelijke terroirs. De wijnen worden gemaakt van de beste druiven en oude wijnstokken en gedurende een periode van drieëneenhalf jaar opgevoed op eiken. Topwijn van Keber is de Ribolla Giallo, genoemd Extreme. De druiven worden in open tanks opgeslagen zonder temperatuurcontrole. Daarna worden ze tweeëneenhalf jaar gerijpt in grote eiken vaten. De wijnen van Keber hebben een extreem hoog kwaliteitsniveau, fantastische geuren en smaak en afdronk. Vol mineralen,

authentiek zowel voor de rode als de witte wijnen. Diverse onderscheidingen zijn daarvan het bewijs.

De rode wijnen van wereldklasse:

Collio Rosso Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot.

Merlot Grici Merlot 100%.

De witte wijnen van wereldklasse:

Friulano Tocai Friulano 100%.

Beli Grici Bianco Pinot Bianco, Ribolla Gialla, Pinot Grigio, Friulano, Sauvignon.

Chardonnay Chardonnay 100%.

Pinot Bianco Pinot Bianco 100%.

Pinot Grigio Pinot Grigio 100%.

Ribolla Gialla Extreme Ribolla Gialla 100%.

Sauvignon Sauvignon 100%.

Sauvignon Gricia Sauvignon 100%.

Kijk voor zeer gedetailleerde informatie op www.renatokeber.com.