Vinicola la Baia del Solo di Federici Regio Ligurië ( La Spezia)

Historie:
Vanaf de oudheid zijn de havensteden van Ligurië gebruikt door handelsschepen van de Etrusken en de Grieken. Luni, in de buurt van Ortonova, waarvan de naam Lunigiana is afgeleid, was een oude Romeinse haven stad en vormt nu de grens tussen Ligurië en Toscane. Men vindt er nu de ruïnes van wat in de tijd van de Romeinen een machtige marine stad was.
Gesticht in 177 v chr werd Luni beroemd om zijn haven van waaruit schepen vol met marmer, hout, kaas en lokale wijnen vertrokken. In de tijd van keizer Augustus vanaf 12 v Chr kwam Luni tot grote bloei en werd vooral door de marmergroeven een monumentale stad.
Het Wijnhuis:
 
Het wijnhuis is gesitueerd in de heuvels in de omgeving van Ortonovo, direct in de buurt van de vroegere stad Luni basis van cultuur en civilisatie waarvan de overblijfselen van het amfitheater een bewijs is. De witte wijnen worden gemaakt van de druivensoorten Vermentino, Albarolo en Malvasia. De rode wijnen van Sangiovese, Merlot, Cabernet, Canaiolo, Ciliegiolo en Syrah.
Op 300 meter boven zeeniveau wordt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen met geduld passie en kennis gewerkt. Het resultaat is absolute top wijnen met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.
De proefnotities zijn fantastisch, Italiaanse top wijnen met verbazing wekkend goede  geuren, smaken en afdronk.
Wilt u deze grote wijnen testen neem dan contact op met:
drs Jos Polman rv
Polman en Partners
Great Italian Wines
0653292190