Valtellina Lombardia

http://www.sertolisalis.com/

“AZIENDA AGRICOLA CONTI SERTOLI SALIS”

Valtellina, Noord Lombardije provincie Sondrio grenzend aan de Zwitserse grens regio Sankt Moritz met als centrale locatie de stad Tirano.

Het wijnhuis behoort tot de beste van Italië en heeft diverse onderscheidingen . Zeer gerenommeerd wijnhuis met een grote historie en traditie vanaf de 16 e eeuw. Huisleverancier van Koningshuizen en de aristocratie . De wijnbouw in Valtellina dateert van de tijd van de Etrusken en de Romeinen
De wijnen Doc, Docg zijn van zeer hoge kwaliteit uitzonderlijk mooi en intens bouquet , fluweel zachte smaak en afdronk van geconcentreerd rood fruit. Druiven worden met de hand geplukt en alleen de beste trossen worden gebruikt.
Na de oogst vindt oplegging van de druiven plaats op hout en riet , waardoor indroging tot pm 40 % kan plaatsvinden .
De combinatie met excellent terroir , grond , zon en ligging op de zuidzijde van de Alpen resulteert in een wijn van hoge topklasse. Een aantal wijnen krijgen hout lagering op eiken.

De wijnstokken staan op zonneterrassen tot pm 700 meter .Sasselo, Grumello, Inferno zijn de belangrijkste terrasaanduidingen . De Nebbiolo druif, lokaal ook genoemd de Chiavernasca, is de basis aangevuld met Rossola, Pignola, en Brugnola.
Het gebied heeft een mooi micro klimaat met veel zon 50 km terrassen tot 700 meter hoogte , stijl en rotsen.
Ook de witte wijnen eveneens gemaakt van de Nebbiolo druif zijn buitengewoon en van zeer hoge kwaliteit .

Wilt u meer informatie over dit uitzonderlijke wijnhuis neem dan contact op met :
drs Jos Polman rv
Great Italian Wines
0031(0)653292190
jpolman1947@gmail.com

.