Casa Vinicola Duchi di Castelluccio Abruzze

Casa Vinicola Duchi di Castelluccio

 

Historie

Casa Vinicola Duchi di Castelluccio opgericht in 1889 en sinds 1990  producent van biologische en organische Italiaanse topwijnen uit de Abruzze.

Missie
De missie is het produceren van wijnen op natuurlijke basis dus zonder gebruik te maken van niet organische meststoffen of bestrijdingsmiddelen met het doel de kwaliteit van het leven van de mensen die onze wijnen drinken te verbeteren, zonder enige afbreuk te doen aan de grootheid van de wijnen. Het wijnhuis heeft 60 hectare D.O.C en I.G.T. wijnen in eigendom met het certificaat biologisch.

Locatie

De locatie is ideaal, dicht bij de Adriatische zee en beschermd door de Apenijnen. De hoeveelheid zon en het gunstige microkilmaat staan borg voor de groei van druiven van een hoge kwaliteit. Omringd door de groene heuvels van de Abruzze en en de valleien van Pescara is het wijnhuis Casa Vinicola di Duchi di Castelluccio perfect gesitueerd in een terroir met een rijke historie.

Naast Montepulciano, Moscato en Trebbiano groeien er de Pecorino, Passerina, Traminer ,Cococciola en de Fiano druiven  op een hoogte van 250 a 300 meter.

Kelder
De kelder is volledig nieuw en voorzien van de modernste technieken. De wijnen komen tot ontwikkeling op houten vaten  in een constante temperatuur.

Wijnen

wit:

100% Passerina d’ Abruzzo     IGT
100% Trebbiano d’ Abruzzo     IGT

100% Chardonnay                  IGT

Spumante

100% Moscato

85% Prosecco 15 % Chardonnay

Rose :

100% Montepulciano     DOC

Rood:

100% Monte Pulciano  DOC

duchidicastelluccio.it