Ca' Pigneto - Regio Valpolicella

Azienda Agricola Ca’ Pigneto Valpolicella

Beste Valpolicella  wijnen:  

Amarone della Valpolicella DOCG

Recioto della Valpolicella DOCG

Ripasso della Valpolicella DOC 

 

diverse bekroningen:

Camera Commercio di Verona  

Concorso Enologico  Wine Top 2016 migliori vini  della zona 

Vinitaly  5 Star Wines 2016

 

 

 

 

Historie:

Ca’ Pigneto  is een eeuwen oud wijnhuis gelegen in de heuvels in de omgeving van Verona en het Garda meer. De regio Valpolicella is niet alleen bekend om zijn marmer uit Verona maar vooral om de wijnen Ca’ Pigneto is gelegen in de unieke mix van de schoonheid van het landschap en de rolling hills omgeven door de de Lessina bergen.

De wijngaarden zijn gesitueerd in de vorm van een amphi theater.

Oorspronkelijk was het wijnhuis een klooster dat is verbouwd tot een villa, voor de ontvangst van de elite uit Venetië en Verona in de warme zomermaanden. Nu produceert de derde generatie van de adellijke familie Serenelli uitstekende en bekroonde Valpolicella wijnen: Amarone, Ripasso en Recioto.

Wijnen van een uitmuntende kwaliteit die bekroond zijn en behoren tot de absolute top van de Valpolicella regio.

De wijnen:

Amarone della Valpolicella Docg

Druivensoorten Corvina en Rondinella. Na de oogst met de hand  worden de beste druiven geselecteerd en gelegd op kleine plateaus en drie maanden gedroogd onder continue observatie. Gedurende deze periode is er een hoge mate van concentratie van suikers, extracten, smaken en glycerine. Daarna worden de druiven geperst en vervolgens  natuurlijke fermentatie van 30 dagen.

30 maanden in Sloveens eiken en 6 maanden op de fles. Resultaat een fantastische wijn, zoals de Italianen zeggen” un grande vino di meditazione’’.

Awards: o.a beste wijn van Italie 2015

Ripasso della Valpolicella Doc

De Valpolicella Ripasso wordt een tweede keer gefermenteerd op de schillen van de gedroogde druiven van de productie van de Amarone, met het doel meer concentratie te verwerven van body, kleur, aroma en suiker.

1,5 jaar op Sloveens eiken, 6 maanden in de fles.

Druiven Corvina en Rondinella

Fantastische wijn zeer goede kwaliteit behorend tot de top van de Valpolicella regio.

Meerdere keren bekroond.

Recioto della Valpolicella Docg

Gemaakt van gedroogde druiven gebaseerd op een eeuwen oude techniek, het resultaat is een zeer goed gestructureerde wijn met een hoog zoet gehalte als gevolg van niet gefermenteerde suikers. Unieke wijn met mooie geuren met een hint van viool, zure kers, Florentijnse iris en delicate kruiden.

Meerdere keren bekroond.

Fantastische wijn.

Kijk voor alle informatie op capigneto.com
Voor import en testen van de wijn :
drs Jos Polman rv
Great Italian Wines
0653292190